כמעיין המתגבר - תחרות החיבורים
.

כמעיין המתגבר
מאת איין ראנד
פרס ראשון: 5,000 

כמעיין המתגבר, ספרה הידוע ביותר של איין ראנד, הוא סיפורו של הווארד רורק, אדריכל שדבק בנחישות בעקרונותיו ואינו מתפשר על ערכיו בעבודתו ובחייו.

זהו רומן דרמטי רחב יריעה שבוחן בצורה נוקבת את דמות האדם, ומעלה על נס את סגולותיו הייחודיות - כפי שהן יכולות להיות וראויות שתהיינה.


הספר יצא לאור בשנת 1943, תורגם לשפות רבות והיה לרב מכר מאז פרסומו ועד היום.

במהדורה העברית הנוכחית מובאים לראשונה לקוראי העברית תרגום מלא של הספר, וכן הקדמה מאת המחברת ואחרית דבר מאת ד"ר ליאונרד פייקוף.

תקנון תחרות החיבורים

חוקים וקריטריונים

  • החיבורים נדרשים להיות באורך של 800-1600 מילים ולהיכתב בעברית בלבד. (עבור חיבורים באנגלית, היכנסו לאתר התחרות הבינלאומית). 

  • החיבורים נדרשים להיות עבודתו הבלעדית של המגיש. גניבה ספרותית תוביל לפסילת המועמדות. 

  • חיבורים ייבחנו בשאלה האם המגיש או המגישה מסוגלים לטעון בעד עמדתו או עמדתה ולהצדיק אותה – ולא בשאלה האם המכון מסכים עם עמדת המגיש. השופטים יחפשו כתיבה ברורה, רהוטה ומסודרת בצורה לוגית. החיבורים המנצחים נדרשים להציג הבנה יוצאת דופן של המשמעות הפילוסופית של הספר.

 

 

תקנון התחרות בעברית

 

נושאי החיבורים

בחרו באחד מהנושאים הבאים:

1. הוארד רוארק אומר לגייל ואיינאנד: "תסתכל על כולם מסביבנו. תהית למה הם סובלים, למה הם מחפשים את האושר ולעולם לא מוצאים אותו. אם כל אדם היה עוצר ושואל את עצמו האם הוא החזיק אי פעם בתשוקה אישית באמת, הוא היה מצא את התשובה... הוא לא יכול לומר על שום דבר: 'זה מה שרציתי בגלל שאני רציתי את זה, לא בגלל שזה גרם לשכנים שלי לפעור עיניים'... הדברים שמקודשים ויקרים לנו הם הדברים שאנחנו מונעים מהשיתוף הפרוץ. אבל כעת אנחנו מחונכים לזרוק כל דבר שיש בנו לתוך האור הציבורי ושליחת הידיים ההמונית". לאור התפיסה הזאת, מה לדעתכם רוארק היה חושב על התנהגותם של אנשים בימינו ברשתות חברתיות כמו פייסבוק או אינסטגרם? תנו דוגמאות של דברים שהוא היה רואה בעין חיובית או שלילית. האם אתם מסכימים עם הפרשנות הזו או חולקים עליה? הסבירו את עמדתכם.

2. לאחר מותו של לוציוס הייר, קיטינג אומר לעצמו: "לא היה לו דבר להתחרט עליו, הוא עשה מה שכל אדם היה עושה. קתרין אמרה זאת, הוא היה אנוכי, כולם אנוכיים. זה לא היה דבר יפה, להיות אנוכי, אבל הוא לא היה לבדו בכך". מה אתם חושבים שמניע את קיטינג לומר לעצמו את הדברים הללו בשלב הזה של הסיפור? מה יש ל-"כמעיין המתגבר" לומר על אמיתות הדברים שהוא אומר? האם אתם מסכימים? למה?

3. דומיניק אומרת לאלווה סקארט: "אני מרשה לעצמי להשתוקק לדבר היחידי שאדם יכול להרשות לעצמו. חירות, אלווה, חירות... לא לבקש שום דבר. לא לצפות לשום דבר. לא להסתמך על שום דבר". למה דומיניק מתכוונת בכך, וכיצד היא פועלת בהתאם לעמדה לאורך הרומן? מה נקודת המבט של דומיניק בנוגע לסוג ה-"חירות" הזה בסוף הרומן, ומדוע?

זכאות להשתתפות בתחרות ופרסים

  • התחרות פתוחה לכל תלמידי כיתות י"א ו-י"ב.

  • הפרס הראשון: 5,000 ש"ח. פרסים למקום השני: 1,500 ש"ח. פרסים למקום השלישי (4 פרסים יוענקו): 100 ש"ח.
  • לתלמידים שיגישו חיבורים מצטיינים נציע מספר מוגבל של מלגות להשתתפות בכנס מכון איין ראנד העולמי ביוון שיערך בתאריכים 7-11 באפריל באתונה. המבקשים להנות מהיצע המלגות נדרשים להגיש את החיבור בנושאים מהמנון עד 15 בפברואר ואת החיבורים בנושאים מהספרים האחרים עד ה-1 במרץ 2023.

 

 

תחילת הגשות

ההגשות כבר החלו! ניתן להגיש לכתובת

info@aynrand.org.il

סיום הגשות

28 באפריל 2023, 23:59

ADVICE ON YOUR ESSAY SUBMISSION - הדרכה על הגשת החיבורים

הקישורים הבאים (באנגלית) מומלצים לצורך שיפור תכני החיבור שלך:

The following links are recommended to improve your essay content:

The following links are recommended to improve your essay content:

הרשמה לתחרות

הצטרפו לתחרות החיבורים - אם אין לכם גישה לספר ניתן לסמן בטופס ההרשמה שאתם מעוניינים בספר תרומה במחיר משלוח בלבד (30 ש"ח).

אגיש חיבור בנושאים מהספר
האם תרצה להזמין ספר בתרומה?

תחרות החיבורים הישראלית

פרטי יצירת קשר

מיקום: אלוף קלמן מגן 3, תל אביב יפו, ישראל

2018-03-01 10:30 - 2018-03-01 16:00

נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר

.